Dan crvene haljine

U našoj školi 5. veljače 2021. godine obilježili smo Dan crvene haljine, s ciljem podizanja svijesti o moždanom i srčanom udaru kod žena.

Pridružili smo se inicijativi Osječko-baranjske županije koja već treću godinu za redom aktivnostima organiziranima prvog petka u veljači naglašava važnost edukacije o simptomima i čimbenicima rizika istih te o preventivnim mjerama koje doprinose zdravlju i većoj kvaliteti života. Svrha je akcije potaknuti žene na brigu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila, budući da se većina moždanih i srčanih udara može prevenirati zdravim načinom života, prepoznavanjem prisutnih čimbenika te njihovom liječenjem.

U svijetu inicijativa je prepoznatljiva pod nazivom „Wear Red Day“ i potječe iz Sjedinjenih Američkih Država.

Pedagoginja Gordana Popović, prof. i psihologinja Katarina Jakubec mag. psycx. organizirale su informiranje u školi i aktivnost fotografiranja učenika, nastavnika i stručnih suradnika koji su došli odjeveni u crvene majice, šalove, haljine i slično. Osmislili smo i pano u predvorju koji su uredile učenice 4. g razreda Laura Ivanović i Nikolina Jagušić.

Nadamo se da smo akcijom doprinijeli senzibilizaciji društva o ovom javnozdravstvenom problemu jer je podizanje svijesti o rizicima pojave moždanog ili srčanog udara od vitalnog značaja za naše zdravlje.

Hvala svima na sudjelovanju i podršci!

Gordana Popović, prof.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s