Reflections of the Ottoman Empire

U srijedu, 27. siječnja 2021. s početkom u 19 sati godine održat će se webinar u sklopu eTwinning projekta „Reflections of the Ottoman Empire“, kojim ćemo obilježiti i završetak rada na ovom projektu. U projekt je bilo uključeno četrnaest nastavnika i stotinjak učenika iz Turske, Azerbejdžana i Hrvatske, a naši vrijedni učenici iz 1. wd, 2. a i 3. b razreda, pod vodstvom svojih mentorica Ozane Vignjević, Tamare Kapraljević i Sandre Valić, na ovom su projektu radili od samoga početka školske godine 2020/2021. godine. Na tome im zahvaljujemo te pohvaljujemo njihov trud i rad!

Dok je s jedne strane ovo bio divan projekt kroz koji smo puno toga naučili, ipak se ne stidimo reći da je ovo bio i jedan od najzahtjevnijih projekata na kojima smo surađivali, no utoliko je naš ponos veći sada kada se osvrnemo na sve ono što smo kroz ovaj projekt ostvarili.  

Velika nam je čast ukazana i time što su naši partneri iz Turske na posljednji webinar pozvali posebne goste, a jedna od njih je i poznata turska pjevačica Şükriye Tutkun. Şükriye će ovom prilikom samo za sudionike ovog projekta pjevati tursku narodnu pjesmu koja govori o Zarife i Nikoli – likovima iz turske povijesti koji su ujedno bili i glavni likovi u suradničkoj priči nastaloj u ovom projektu. Našu priču možete pročitati na ovoj poveznici: https://read.bookcreator.com/C8K1GIpedfNZlimr4wpJJ4MOWSb2/Kunt4gFBSnCmyEVXigguCg.

Osim pisanja priče, naši su učenici u mješovitim internacionalnim skupinama s učenicima iz partnerskih zemalja istraživali što je od Osmanskog Carstva ostalo u nasljeđe zemljama tog bivšeg carstva. Izložbu učeničkih video uradaka na tu temu možete pogledati u Padletu na ovoj poveznici https://padlet.com/nehir_turkan_79/2eighrilchcvn40q.

Koje su to još aktivnosti u koje su naši učenici i njihovi mentori bili uključeni posljednjih četiri mjeseca, predlažemo da sami pogledate tako da kao gost pristupite projektnim stranicama. Sve što trebate učini jest na mrežnoj adresi twinspace.etwinning.net prijaviti se koristeći korisničko ime ‘sulejman.veličanstveni’ i lozinku ‘Ottoman1’. Nadamo se da će vam se svidjeti naš rad te da će nam se u našim budućim projektima pridružiti još više kolega i učenika.

Nadamo se da će vam se svidjeti naš rad te da će nam se u našim budućim projektima pridružiti još više kolega i učenika.

Tamara Kapraljević, prof.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s