Noć znanosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku

Našim učenicima i nastavnicima omiljeno događanje – Noć znanosti – treće godine zaredom organizirao je Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek. Od 18 do 21 sati 6. prosinca za učenike i sve zainteresirane održane su radionice i eksperimenti, kojima je cilj široj javnosti približiti svijet znanosti.

Više naših razreda različitih usmjerenja i godina vodili su nastavnici Krmek, Prašnikar, Pitinac, Vidović, Bušić, Viljanac, Varga, Matović, Richter i Varžić (ispričavamo se ako smo nekoga zaboravili). Učenici su se odlično proveli, a nastavnicima je bilo posebno drago sresti bivše učenike naše škole, sada studente PTF-a.

„Dana 6. 12. 2019. učenici prirodoslovne gimnazije posjetili su Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku kako bi obilježili Noć znanosti.

Bili smo na 3 radionice:

  1. Njezino veličanstvo voda – naučili smo kako temeljito pročistiti vodu
  2. Čarobna noć kemije – slušali smo vrlo zanimljivu priču koja nas je naučila da kemija nije samo znanost nego i jedna veličanstvena i zanimljiva magija
  3. Eksplozija boja – kao šećer na kraju vidjeli smo razne čarobne stvari: otopinu koja je mijenjala boje kao jedna vrlo poznata životinja – kameleon, crne vještičje koktele i Aladinov čarobni plavi duh u tikvici, koji su niži uzrasti obožavali.

Ovim putem htjela bih zahvaliti profesoricama Ani Krmek i Doris Matović te profesoru Igoru Prašnikaru što su izdvojili svoje izvannastavno vrijeme kako bi nas odveli na ovaj predivni događaj.“

Tea Kozić, 1. b

 

„Još jedna prekrasna Noć znanosti je iza nas. Naši učenici su, kao i do sada, rado viđeni gosti. Hvala na tome našim domaćinima i dragoj kolegici izv. prof. dr. sc. Mirni Habuda-Stanić!“ Nada Pitinac, prof.

 

Hvala na fotografijama kolegicama Krmek i Pitinac te učenici Tei Kozić na svojem osvrtu i dojmovima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s