Velika Vijećaonica projekta Škola za dijalog

Kako smo već pisali, naša je škola jedna od 6 srednjih škola Osječko-baranjske županije uključenih u projekt Škola za dijalog. Riječ je projektu čiji je nositelj PRONI Centar za socijalno podučavanje, a cilj mu je „osvijestiti srednjoškolsku zajednicu o važnosti funkcioniranja Vijeća učenika i potaknuti ju na aktivnije uključivanje učenika u rad Vijeća.“

Nakon što su proteklih mjeseci s učenicima i predstavnicima svih 6 škola iz Osijeka, Belog Manastira, Valpova i Našica održali radionice, djelatnici i volonteri Info-centra za mlade ponovno su nas okupili 31. 1. 2020. na završnoj, tzv. Velikoj Vijećaonici.

Sudionici, učenici i predstavnici donositelja odluka (u našem slučaju učenici 2. a, 2. kz i 3. b razreda te ravnateljica Vlasta Opačak, pedagoginja Gordana Popović i nastavnica Sandra Valić) metodom World Cafea raspravljali su o važnosti aktivnog sudjelovanja učenika u radu Vijeća učenika i kvalitetnoj komunikaciji učenika i donositelja odluka (nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja škole). U vrlo ugodnoj i opuštenoj, ali radnoj atmosferi učenici su otvoreno iznosili svoje prijedloge te smo svi zajedno donijeli zaključke koji će pridonijeti izradi vodiča za srednje škole pod nazivom „Ja sam za dijalog“.

Sretni smo što imali priliku sudjelovati i dati doprinos ovom važnom projektu te se nadamo da će priručnik zaista biti pravi vodič na putu k uspješnoj i kvalitetnoj komunikaciji u srednjim školama.

Sandra Valić, prof.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s