Terenska nastava četvrtih razreda

Dana 11. listopada 2019. učenici 4. a i 4. b razreda prirodoslovne gimnazije sudjelovali su u terenskoj nastavi organiziranoj u sklopu nastave Biologije i Geologije, uz vodstvo prof. Ljiljane Vidović i prof. Tina Kovačevića. Posjetili smo Muzej Radboa u Radoboju, jedinstveno nalazište sumpora, ugljena i vrijednih fosilnih nalaza, te Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini, smješten nedaleko od svjetski poznatog nalazišta neandertalaca Hušnjakovo.

Učenici su imali priliku pobliže upoznati bogatu i mnogima nepoznatu povijest Radoboja predstavljenu putem multimedija i tehnologije. Jedno od najvećih bogatstava koje smo imali priliku vidjeti jest okamina lista vinove loze stara između 12 i 14 milijuna godina. Pronađena je na području općine Radoboj i predstavlja najstariji poznati fosil ove vrste u ovom dijelu Europe.

Nakon obilaska Muzeja Radboa uputili smo se u Krapinu te posjetili Muzej krapinskih neandertalaca. Njegov postav osmišljen je kao vremeplov kroz povijest svemira, Zemlje, čovjeka sve do današnjih dana, s posebnim naglaskom na vrijeme neandertalaca. Mnogi su već ovaj muzej i posjetili, no uvijek se nešto novo može naučiti i povezati s novim nastavnim predmetom dobivenim na završnoj godini srednjoškolskog obrazovanja.

Nakon završenog obilaska uputili smo se nazad u Osijek s novostečenim znanjem i zadatcima za nadolazeće sate Biologije i Geologije.

Laura Dimter, 4. a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s