Erasmus+ projekt – Italija „Using the educational platform – creating and uploading own materials“

U sklopu projekta Erasmus+ pod vodstvom koordinatorice projekta Jasne Sudarić i mentorice Maje Starčević učenici drugih i četvrtih razreda prirodoslovne gimnazije Laura Dimter, Ida Kralik, Mihael Mrkonjić, Sara Rašić i Laura Šomorja putovali su na mobilnost u Italiju (Sicilija, Ragusa) od 29. rujna do 5. listopada 2019.

Svrha mobilnosti bila je primjena IKT alata u tradicionalnom učenju i učenju na daljinu, a tema aktivnosti koje su se provodile tijekom pet dana bila je „Using the educational platform – creating and uploading own materials“.

Osim talijanske škole „G. B. Vico – Umberto I – R. Gagliardi“ iz Raguse, kao domaćin ove mobilnosti, sudjelovali su učenici i njihovi mentori škola iz Bugarske, Finske, Poljske, Turske te naše škole. Tijekom boravka učenici su bili smješteni u obiteljima učenika domaćina. Prvoga dana sve zemlje sudionice predstavile su svoju zemlju, a tema prezentacije bila je „Naši velikani“, odnosno imali su zadatak predstaviti poznate osobe iz svoje zemlje. Svakodnevno su dolazili u školu, gdje su u grupama sudjelovali u radionicama na zadanu temu. Svaku grupu, a koje su usmjeravali nastavnici mentori, činili su učenici iz različitih zemalja kako bi bila ostvarena komunikacija na engleskom jeziku. Nakon završetka školskih aktivnosti učenici su svakodnevno imali organizirane i brojne izvanškolske aktivnosti: posjet cjelokupnom kompleksu škole nastanjenom na više lokacija, posjet gradonačelniku Raguse popraćen medijima, obilazak povijesne jezgre grada Ible, dvorca Donnafugata te okolnih gradića kao što su Scicli i Modica, gdje se proizvodi poznata sicilijanska čokolada.

Na svečanome susretu posljednjega dana sve su grupe prikazale svoje uratke na zadanu temu, a najbolji su bili nagrađeni. Nakon prezentacija hrvatski i talijanski tim zajedno su uvježbali i zabavni program, dok su roditelji pripremili najpoznatija talijanska jela i slastice, u kojima smo istinski uživali.

Maja Starčević, prof.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s