Posjet osječkim poduzetnicima

Dana 5. 6. 2019. u pratnji profesorice Dragane Viljanac posjetili smo osječke mlade poduzetnike. Prvo smo se uputili u objekt brze prehrane Vege Lege. Ugostila nas je djelatnica Nikolina Jožef koja je, prije nego što je počela raditi u Vege Lege, pohađala srednju školu za upravnog referenta te se kasnije odlučila preškolovati za kuhara. Vlasnica objekta Dunja Pavlik profesorica je hrvatskoga jezika, a odlučila je postati kuharica da gradu Osijeku ponudi  vegetarijansku i vegansku hranu jer je i sama vegetarijanka cijeli svoj život. Objekt Vege Lege radi već 5 godina, nedavno su renovirali prostor i omogućili bolje uvjete rada te poboljšali ponudu.

U prolazu smo zastali kod cvjećarnice. Gospođa Ljubica opisala nam je kompleksnost uzgajanja i bavljenja cvjećarstvom.

Uputili smo se prema još jednom mladom poduzetniku Borisu Olujiću, koji se bavi prodajom superhrane. Naše posljednje odredište bio je Špajz. Ugostila nas je mlada poduzetnica Martina Završki, koja nam je ispričala odakle je dobila ideju za Špajz. Naime, ona ne podnosi dobro gluten i šećer te se sjetila inovativne ideje da započne obrt u kojem priprema zdravu hranu, i to spremljenu u teglice.

Naučili smo da, ako imamo puno zanimljivih ideja, možemo ostvariti dobar i uspješan posao te uvidjeli da i u Osijeku postoje mogućnosti za uspjeh.

 

Napisale: Antonela Kiš, Dorotea Horvat i Barbara Ivančić, 3. p

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s