Hrvatska volontira 2019.

Hrvatska mreža volonterskih centara već nekoliko godina zaredom organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“, čiji je glavni cilj promocija i daljnji razvoj volonterstva.

Pet učenica našeg Volonterskog kluba Ruđerica Lorena Falak i Nives Klasić iz 2. a , Ivana Olujić, Dunja Kreidl i Andrea Semeš iz 2. b s profesoricom Zoricom Majić i pedagoginjom Gordanom Popović pridružile su se festivalu „Gledaj (u)druge – Obrazovanje za djecu i mlade“, kojemu je cilj predstaviti građanima obrazovne programe i aktivnosti usmjerene osnaživanju djece i mladih za aktivno sudjelovanje i razvoj društva utemeljenog na vrijednostima demokracije, ljudskih prava, kulturne različitosti, društvene uključenosti i održivog razvoja. U okviru teme „Što sve mogu ruke“ predstavljale su kemijske pokuse zainteresiranim posjetiteljima festivala. Također su medijima opisivale smjerove koji se mogu upisati u našoj školi te što sve rade u okviru projekta „Volontiranje osječkih srednjoškolaca“ koji provodimo.

Važno je znati kako ove aktivnosti predstavljaju podršku dosadašnjim nastojanjima škola, nastavnika, učenika, volontera, udruga, zaklada i svih drugih koji su svoje vrijeme i energiju posvetili obrazovanju djece i mladih usmjerenom jačanju informiranih, odgovornih i aktivnih građana.

Gordana Popović, prof.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s