Lego-robotika

Nakon sudjelovanja u Erasmus+ projektu u Poljskoj, gdje su naši učenici i nastavnici učili programirati i izrađivati robote, ovo je druga radionica o robotici koju smo organizirali za naše učenike.

Predstavnici njemačke tvrtke DoxaKey, koja se bavi robotikom i industrijskim programiranjem, u našoj su školi 13. 5. 2019. održali radionicu Lego-robotike. Na ovoj su radionici sudjelovali učenici 1. b, 2. a, 2. b i 3. e razreda, a pod mentorstvom nastavnica Jelene Tufeković i Ane Karlović.

U sat vremena učenici su isprogramirali robota tako da se kreće, svira, zaustavlja na zadanu liniju i dr. Iako im je to bio prvi susret s robotikom, brzo su se snašli u programiranju. Slovensko veleposlanstvo za Dane Slovenije u Slavoniji (10. – 13. svibnja) na temu robotike organiziralo je u Osijeku radionice i u OŠ Franje Krežme te na FERIT-u. Aldo Ino Ilešić, predstavnik tvrtke DoxaKey, i Bernard Šrajner iz Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu otvoreni su za daljnju suradnju s našom školom te se nadamo da je ova radionica samo početak jedne nove priče na temu robotike. Možemo reći da sigurno neće biti i zadnja jer robotika je vrlo aktualna u proizvodnji, sve je veća potreba za programerima i sigurni smo da će se prilika za učenje ponovno pružiti.

Do tada možete i sami početi programirati kod kuće uz ideje i upute koje možete naći na sljedećim stranicama.

 

Poveznice:

https://izradi.croatianmakers.hr/

https://www.doxakey.com/careers

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s