Izrada i programiranje robota u Poljskoj (Pulawy)

Erasmus+

Početak ožujka obilježila je robotika. Laura Nađ, Marijan Mršo i Mateo Noskov iz 2.b te Franciska Svalina i Elvira Horvat iz 1. a  doživjeli su nesvakidašnje iskustvo izrade i programiranja robota u društvu vršnjaka iz Italije, Poljske, Bugarske, Turske i Finske u gradu Pulawiju (Poljska). Voditeljica projekta profesorica Jasna Sudarić s profesoricama Jelenom Tufeković i Anom Karlović te učenicima bili su pet dana gosti u poljskoj gimnaziji I Liceum Ogólnokształcące im. Ks. A. J. Czartoryskiego, Pulawy u sklopu projekta Erasmus+ s temom Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) u tradicionalom učenju i učenju na daljinu. Nešto više o tome reći će fotografije.

 

Franciska je isprogramirala “Music box”. Dala mu je svoj zvuk, programiranjem svakog pojedinog tona u skladbi glazbene kutije. Marijan je sudjelovao u programiranju i izradi robota koji je pratio trag zelene vrpce i uzimao sok te se vraćao istim putem. Robot je imao ime “Orange juce”. Elvira je izrađivala robota ratnika “Warrior rabbit” s bodežima koji su se okretali na daljnsko upravljanje te se i kretao pomoću daljinskog upravljača. Mateo je izradio robota “R3D-B൨T” koji je skenira crvene stvari te ih onda uhvati. Laurin robot “Evie- the spaghetti machine” je nosio stvari u košari .

 

Ono što smo donijeli je vizija jedne nove prakse obrazovnog sustava, kulinarski doživljaj ukusnih knedli sa špinatom, sjećanje na drage Poljake i prekrasnu Varšavu.

“Nastavit ćemo s robotikom”, kažu svi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s