Zastupnica Europskoga parlamenta Biljana Borzan održala predavanje učenicima prehrambenih razreda

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Naša je škola 14. 2. 2018. imala čast ugostiti zastupnicu Europskoga parlamenta Biljanu Borzan koja je učenicima prehrambenih razreda održala predavanje o kvaliteti hrane u Europskoj uniji i svom zalaganju za izjednačavanje kvalitete hrane u svim članicama EU.

Podsjetimo, Biljana Borzan naša je sugrađanka, liječnica i prva europarlamentarka koja je ukazala na razliku kvalitete proizvoda zemalja zapadne i istočne Europe te je, zapravo, “natjerala” Europski parlament da se bavi ovom temom.

U svojim istraživanjima utvrdila je da kod pojedinih prehrambenih, kozmetičkih i drogerijskih proizvoda postoje znatna odstupanja u kvaliteti i cijeni. Učenicima je posebno ukazala na proizvode koje nalazimo na našem tržištu.

U drugom dijelu predavanja gđa Borzan govorila je o energetskim napitcima, objasnila što su, kako djeluju te navela posljedice njihove konzumacije za organizam. Upravo zbog velike štetnosti tih napitaka, u Hrvatskom je saboru pokrenula inicijativu da se zabrani prodaja energetskih napitaka osobama mlađim od osamnaest godina.

Gđa Borzan jedina je hrvatska zastupnica koja je 2018. godine ušla u najuži izbor za prestižnu nagradu MEP Awards, popularno zvanu EU Oscar.

Predavanje je inicirala i organizirala naša nastavnica prehrambene skupine predmeta Dragana Viljanac.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s