U Ruđerici obilježen Dan zahvalnosti za plodove zemlje

Dan zahvalnosti za plodove zemlje – Ruđerica -2017

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Uz glazbu, ples, dobro raspoloženje i obilje hrane u Ruđerici je 12. listopada 2017. obilježen Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Profesorice prehrambenih predmeta Tatjana Varga i Dragana Viljanac te vjeroučitelji Igor Grubišić i Dora Trajber i knjižničarka Snježana Šulentić inicirali su i s učenicima pripremili svečan program.

Sve okupljene prvo je pozdravila naša ravnateljica Vlasta Opačak, a prigodnim riječima obratio nam se prof. Grubišić poručivši da budemo zahvalni na hrani, ali i jedni na drugima te na svim zajedničkim trenucima. I kad umrem, pjevat će Slavonija – otpjevala je prof. Maja Starčević uz pratnju tamburaša u sastavu Dominik Krčelić, Ivan Manđa, Dorian Mihalina, Matija Spaić i Lovro Žada, a za dobar razglas brinuli su se Antonio Bestvina i Lovro Šilović.

Od učenica Ane Ereš i Glorije Biro čuli smo kratak povijesni pregled o uzgoju i uporabi žitarica od najstarijih vremena do danas. Recitatori Dramske skupine Ruđerice – Dorotea Božičević (ujedno je i vodila cijeli program), Filip Dolić, Martina Filipović, Karla Mitrović, Bruno Osmanagić i Lovro Žada – recitirali su pjesmu Slavonija Dobriše Cesarića te odabrane stihove iz zbirke Zemlja, kruh i duh Franjevačkog instituta za kulturu mira.

Dalje su nas pjesmom i svirkom zabavljali naši tamburaši koji su učenike i nastavnike uspjeli i rasplesati te smo u dobrom raspoloženju kušali kruh, kolače i pekarske proizvode koje su pripremili učenici i njihove obitelji, a stolove su dekorirali učenici sa svojim razrednicima.

Cijelo je događanje i humanitarnog karaktera jer su se tijekom listopada prikupljali prehrambeni proizvodi koji će biti darovani Caritasovoj pučkoj kuhinji, a svi gotovi pekarski proizvodi koji se nisu konzumirali u školi dostavljeni su Centru za prihvat beskućnika u Osijeku.

Dežurni fotografi ovaj su put bili Bruno Golemac i Dorian Senaši, a njihove fotografije možete pogledati u fotogalerijama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s