Koreodrama “Moj život” na FKK-u

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Učenici naše škole bili su pozvani svojom koreodramom “Moj život” 02. lipnja 2017. otvoriti treći Festival kršćanskog kazališta u Histrionskom domu u Zagrebu. Radi se o festivalu na kojem se prikazuju kazališne predstave koje odišu kršćansko-humanističkim svjetonazorom. Nije riječ isključivo o predstavama koje izričito govore o Isusu i svecima, već i o onima koje prikazuju kako se sa svakodnevnim životnim problemima suočiti na kršćanski način.

Koreodrama “Moj život” autorsko je djelo našeg vjeroučitelja Igora Grubišića koji je ujedno scenarist i redatelj, a odabrao je i glazbu za izvedbu. U samoj predstavi ne izgovara se niti jedna riječ, već je jedini izričaj onaj dramsko-plesnog karaktera uz dojmljivu popratnu glazbu. Tema je postanak života od začeća, razvoj mlade osobe od njenog ranog djetinjstva, preko usvajanja vrjednota od roditelja, sve do zrelosti. No međusobno otuđenje roditelja dijete dovodi do odbacivanja usvojenih vrjednota i okretanja ka zlu. Tek ponovno pomirenje roditelja djetetu omogućuje povratak ka dobru.

Spomenimo kako je ova koreodrama praizvedena na ovogodišnjem Susretu katoličke mladeži u Vukovaru te na Smotri kreativnog vjeronaučnog stvaralaštva “Vjedra” u Osijeku. Upravo na toj smotri koreodrama je bila zapažena od strane redovne profesorice na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Sanje Nikčević, koja je i selektorica Festivala kršćanskog kazališta te je koreodramu odlučila uvrstiti u program Festivala.

Inače, ovo je već druga koreodrama profesora Grubišića i ovog tima, podsjetimo se kako je prošlogodišnja koreodrama “Božji plan i briga za čovjeka” bila uvrštena u svečanu Akademiju povodom 25 godina vjeronauka u hrvatskim školama, koja se u listopadu 2016. održala u zagrebačkom HNK.

Izvođači su redom učenici naše škole:

Karla Mitrović, Tea Tonković, Patricia Ištoković, Tamara Jerković, Bruno Osmanagić, Filip Dolić i Lovro Žada.

Prof. Grubišić već priprema i treću koreodramu te se nada da će biti na istoj razini kvalitete kao prve dvije.

Igor Grubišić, prof.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s