Državna smotra iz grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Učenica naše škole Milana Vukomanović na Državnoj smotri predstavila je dvije serije fotografija na temu “Šlola vs. tiskara”. Na Smotru u Zadar u školu domaćina Prirodoslovnu i grafičku školu Zadar, Milanu je pratila mentorica Ana Karlović.

Uz školu domaćina u natjecanju je sudjelovalo još osam škola iz Hrvatske: Elektrostrojarska škola Varaždin, Srednja škola Duga Resa, Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek, Graditeljska škola Čakovec, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Škola za dizajn i grafiku i održivu gradnju – Split, te Škola za dizajn i medijsku produkciju Zagreb.

Više od četrdeset učenika predstavilo je svoje radove u slijedećim kategorijama: Grafička tehnologija, Grafički dizajn, Fotografija, Animacija, Film i Izrada web stranica.

Ovogodišnji zadatak za učenike bio je izrada vizualnog identiteta Smotre Obrazovnog sektora grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija kroz razradu u šest kategorija. Najbolje vizualno rješenje moglo bi postati zaštitnim znakom i “brandom”  budućih natjecanja i smotri.

Na početku svečanosti otvaranja državnu himnu izvela je mješovita klapa Maraška, a učenici Petra Petani i Ante Parunov izrazili su dobrodošlicu natjecateljima i mentorima, poručivši im da ne osjećaju natjecateljski grč, već da težište stave na upoznavanje i druženje.

Okupljene su pozdravili ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole Zadar Tomislav Grbin i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić, dok je natjecanje otvorila Tamara Hudolin, viša savjetnica za kemiju, grafičke i audiovizualne tehnologije pri Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Prvog dana natjecanja sve su škole u poslijepodnevnim satima imale priliku predstaviti svoje radove. U crkvi sv. Domenika predstavljeni su radovi u kategorijama grafički dizajn, grafička tehnologija i fotografija, a u multimedijalnoj dvorani Kazališta lutaka predstavljeni su radovi u kategorijama animacija, film i izrada web stranica.

U petak 28. travnja Državno povjerenstvo je donijelo odluku o najboljim radovima po kategorijama, a neovisno o njima mentori i učenici su izabrali svoje „favorite“.

Smotra je završena okruglim stolom na kojemu su definirane smjernice za slijedeća natjecanja i smotre te je povedena  rasprava o projekcijama za budućnost struke i ovih perspektivnih, modernih zanimanja.

Uz službeni dio smotre sudionicima je organiziran i bogat kulturno-umjetnički dio programa, poput posjeta Muzeju antičkog stakla ili uprizorenja predstave u režiji profesora Ivice Antića u kojoj su sudjelovali mladi talentirani učenici Prirodoslovno-grafičke škole.

Državna smotra svečano je zatvorena u crkvi sv. Dominika prigodni programom, proglašenjem najboljih radova te podjelom priznanja i zahvalnica.

Najbolji radovi po kategorijama su:

  • GRAFIČKI DIZAJN: Graditeljska škola Čakovec, Marin Miklošić, mentor Dario Štokić
  • GRAFIČKA TEHNOLOGIJA: Prirodoslovno-grafička škola Zadar, Arina Šimićev, mentorica Martina Perić
  • FOTOGRAFIJA: Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Magdalena Janđel, mentorica Tamara Bilankov
  • ANIMACIJA: Škola za dizajn i medijsku produkciju Zagreb, Tara Wagner, mentorica Ana Gregurec
  • FILM: Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Nensi Radman, Valentina Janković, Ana Butigan, Miro Lukač, Petra Tončić, mentor Zlatko Ožanić
  • IZRADA WEB STRANICA: Elektrostrojarska škola Varaždin, Simona Svetec, mentor Marko Lapčić
  • Treba napomenuti da je Državno povjerenstvo pohvalilo Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka i udjelilo joj priznanje za najbolji timski rad.

    *Tekst preuzet sa stranice Prirodoslovne i grafičke škole Zadar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s