Putovima hrvatskog tiskarstva

Dane 22. i 23. travnja 2016. razredi 1. g i 2. g zajedno sa svojim razrednicima, prof. Mirjam Pušić i prof. Vlatkom Lešnjakovićem, proveli su na stručnoj ekskurziji u kolijevci hrvatskog tiskarstva – Senju i kvarnerskoj obali. Pridružili su im se i prof. Zorislav Vajnand te profesori hrvatskoga jezika: prof. Zorica Nestorović, prof. Sanja Mršo, prof. Jasna Sudarić i prof. Snježana Šulentić. Donosimo dojmove učenika s putovanja.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Na put smo krenuli 22. travnja u 6 sati s osječkog kolodvora. Ujutro smo bili vrlo pospani, ali kada smo u ranim poslijepodnevnim satima stigli u Rastoke, razbudili smo se. Tamo smo vidjeli starinski način stanovanja te slapove koji su značajni pokretači života tamošnjih stanovnika. Nakon toga zaputili smo se prema Senju i kuli Nehaj gdje smo uživali u veličanstvenom pogledu na cijeli grad i more. Posjetili smo Gradski muzej Senj te vidjeli sačuvano oruđe izvađeno iz morskih dubina i morski život. Poslije napornog dana i vožnje smjestili smo se u Hotel Esplanade u Crikvenici. Nakon večere imali smo zasluženi odmor. U slobodnim satima družili smo se na šetnici u Crikvenici i uživali u noćnom pogledu na grad. Ujutro, nakon doručka, odjavili smo se iz hotela te zaputili u Jurandvor na Krku. Obišli smo crkvu sv. Lucije gdje smo vidjeli repliku Bašćanske ploče. Zatim smo se smjestili u autobus i krenuli prema Rijeci gdje smo posjetili gradski muzej i uživali u kratkom filmu o tiskarstvu. Kratko smo odmorili na riječkom Korzu gdje nas je zatekla kiša koja nam nije uspjela pokvariti raspoloženje.

Nakon obilaska Rijeke krenuli smo do Svetišta Majke Božje Trsatske gdje smo se pomolili za siguran povratak u Osijek. Na povratku kući uživali smo u noćnoj vožnji te radosno pjevali u autobusu. U Osijek smo stigli u večernjim satima roditeljima koji su nas dočekali. Svoju smo im priču ispričali s lijepim uspomenama na putovanje.

Napisali: Milana Rašetić i Domagoj Poljak, 2. g

Fotografirala: prof. Mirjam Pušić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s